Min webbkokbok

Jag bjuder på mina bästa recept.

Färskost med pepparrot och dill

Frisk färskoströra som passar till bröd och grönsaker som gurka, morötter och rädisor.

Ingredienser  8 portioner

  • 1/2 dl finriven pepparrot
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 citron
  • 200 g färskost, t ex philadelphiaost
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • salt och nymald svartpeppar


Gör så här:
 

  1. Skala och riv pepparroten fint. Hacka dillen. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv 1/2 msk skal och pressa ut 1/2 msk saft.
  2. Vispa färskost och yoghurt i en bunke med en elvisp.
  3. Tillsätt pepparrot, dill, citronskal och -saft. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

 

 

 

Receptet kommer från tidningen Laga Lätt