Min webbkokbok

Jag bjuder på mina bästa recept.

Gratinerad chèvreost

Detta recept kommer från Enskede Värdshus

Ingredienser 4 personer

  • 4 skivor chèvreost
  • 2 msk honung
  • 4 skivor formfranska eller hembakat
  • 1 knippe ruccolasallad
  • en näve pinjenöttter
  • balsamvinäger-reduktion

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader övervärme. Rosta pinjenötter i torr stekpanna till fin färg. Blanda grovhackad ruccola, rostade pinjenötter med balsamvinäger-reduktion. Lägg upp på tallrikar.

Skär bort kanterna på brödet. Lägg osten på brödet och ringla på lagom med honung. Gratinera bröd/ostskivan i ugnen till lagom färg. Hitta inte på något bus utan håll koll på osten så att den inte bränns.

Ta bröd/ostskivan med stekspaden och lägg ovanpå salladen, klart å betalt!