Min webbkokbok

Jag bjuder på mina bästa recept.

Jordärtskockssoppa med parmachips

En len och god soppa.   Gör gärna parmachipsen i förväg. Om de går sönder kan du bryta dem i bitar och dekorera soppan med dessa.

Ingredienser 4 personer

  • 500 g jordärtskockor
  • 3 potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 l vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 8-10 timjankvistar

 

Gör så här:

  1. Skala jordärtskockorna och potatisen. Skär i bitar. Finhacka vitlöken.
  2. Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull.
  3. Häll över vinet och låt det koka ihop i en minut. Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt detta koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
  4. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Rör i grädden och värm. Smaka av med salt och peppar.
  5. Garnera med parmachips, timjan och ett par varv med svartpeppar.

  6. Parmachips: Lägg skivor av parmaskinka på en bakplåtspapperklädd plåt och torka i ugnen, 150°C, i ca 5 minuter. Låt svalna på papper.

 

 

Receptet kommer från tidningen Buffé