Min webbkokbok

Jag bjuder på mina bästa recept.

Knäckebröd

knackebrod.jpg

Ett knäckebröd med västerbottensost och dillfrö. Det tar lite tid att baka men det är det värt!

30 st. Ugn 250 grader. Jästid: 15 min Gräddtid: 40 min

  • 25 gram jäst
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl vatten (37 grader)
  • 1 dl linfrö
  • 1 msk dillfrö
  • 1 msk honung
  • 1 dl havrekli
  • 5 dl mjöl + 3 dl till utbakningen
  • 2 dl riven västerbottenost

 

Gör så här:

Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7–10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Jäs under bakduk 15 minuter.

Dela degen i 30 delar. Kavla ut varje del med mycket mjöl på bakbordet. Kavla rundlar, cirka 15 centimeter i diameter, så tunt som möjligt. Kavla sedan med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel.

Lägg de utkavlade bröden på bakplåtspapper, 5–6 bröd på varje papper, och dra sedan över på plåten. Grädda 5–7 minuter. Låt bröden svalna på galler.

 

 

 Receptet kommer från coop.se