Min webbkokbok

Jag bjuder på mina bästa recept.

Kyckling- och halloumimacka

kycklingmacka.jpg

En kvällsmacka är alltid gott!


Ingredienser 4 personer

  • 2 st kycklingfiléer, (à ca 150 g)
  •  1 msk olivolja, + 3 msk + 1 msk + 1 msk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kruka bailika, färsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st brödskivor
  • 1 st halloumiost, (250 g)
  • 100 g rucola
  • 4 st grillade paprikabitar från burk

Gör så här:

1. Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en stekpanna ca 8 min på varje sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt.

2. Mixa hälften av basilikan, 3 msk olja och skalad vitlöksklyfta med mixerstav.

3. Stek brödet i 1 msk olja i en stekpanna så att det får fin färg. Skär halloumin i skivor. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna så att de får fin färg.

4. Skär kycklingen i skivor. Fördela rucola på bröden och lägg på paprika, kyckling och halloumi. Ringla över basilikaolja och garnera med den sparade basilikan.