Min webbkokbok

Jag bjuder på mina bästa recept.

Kycklinggryta

Är man fler runt bordet går det bra att tillsätta mer kyckling. Servera grytan med grovhackad persilja och ett gott bröd, ris eller risonipasta.

Ingredienser 4-6 personer

 

  • 1 stor kyckling
  • 2 röda paprikor
  • 1 orange paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 sardellfiléer i olja
  • 130 g urkärnade kalamataoliver 
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rökt paprikapulver
  • 4 dl vatten
  • 2 burkar (800 g) körsbärstomater med spad
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • färsk persilja

 

Gör så här:

  1. Kärna ur paprikorna och tärna dem grovt. Hacka rödlök och vitlök grovt. Hacka sardellerna fint och oliverna grovt. 
  2. Stycka kycklingen i mindre delar. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och bryn kycklingdelarna. Ta upp köttet och fräs lök och vitlök mjuk. Tillsätt paprika, kyckling, sardeller och paprikapul¬ver och fräs några minuter.
  3.  Slå på vatten, körsbärstomater med sitt spad och hälften av oliverna. Krydda med salt och svartpeppar. Koka upp och låt sjuda utan lock i 45–50 minuter eller tills alla kycklingdelar är tillagade. 
  4. Ta upp kycklingen och mixa vätskan grovt. Det ska inte bli en slät sås utan vätska och grönsaker ska bara gå ihop lite. 
  5.  Lägg ner kycklingen igen och strö på resten av oliverna.

 

img-2682.jpg

 Halvvägs...

 

 

Receptet kommer från tidningen Salt & Peppar