Min webbkokbok

Jag bjuder på mina bästa recept.

Limoncello-glasstårta

Rör ihop tårtan på morgonen, frys in och servera till kvällen.

Ingredienser  12 bitar

1 färdig tårtbotten

Fyllning Garnering
  • 4 dl vaniljvisp
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk Limoncello di Capri
  • 100 gram osaltade pistachnötter
  • rivet skal från 1 lime
  • rivet skal från 1/2 citron
  • 2 msk Limoncello di Capr

 

Gör så här:

1. Lägg tårtbottnen i en springform, ca 22 cm i diameter.

2. Fyllning: Vispa vaniljvispen styv. Vispa samman äggulor och florsocker. Vänd ner äggkräm, citronskal och likör i bvaniljvispen. Fördela smeten i formen.

3. Ställ formen i frysen minst 3 timmar. 

4. Ta ut  tårtan ca 20 minuter före servering. Hacka pistachnötterna grovt. Strössla nötter, lime- och citronskal över tårtan. Ringla över Limoncello.