Min webbkokbok

Jag bjuder på mina bästa recept.

Lottas filé på grönsaksbädd

Ett recept som jag fått av min svägerska Lotta.

 

Ingredienser för 4 personer

  • 600 g fläskfilé eller rostbiffsfilé
  • 2 morötter
  • 250 g frysta haricots verts
  • 200 g rotselleri
  • 100 g palsternacka
  • 1 tärning grönsaksbuljong 
  • vitlökssmör

 

Gör så här:

  1. Bryn köttet runt om och efterstek i ugn på 125 grader till köttet är 60 grader.
  2. Skär grönsaker (utom haricots verts) i tändsticksstora strimlor. 
  3. Koka upp buljongen i vatten och låt grönsakerna koka 1-2 min. Häll av buljongen och lägg grönsakerna i en ugnsform.
  4. Öka ugnsvärmen till 250 grader.
  5. Skär köttet i skivor och lägg på grönsaksbädden. 
  6. Fördela vitlökssmör över köttet. Sätt in formen i ugnen tills smöret har smält.