Min webbkokbok

Jag bjuder på mina bästa recept.

Rabarberkaka med mandelmassa

En saftig, söt och god kaka som kan avnjutas till kaffet eller varför inte som efterrätt med glass eller vispad grädde?

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 100 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk potatismjöl
  • 150 g mandelmassa
  • 150 g rabarber
  • smör och ströbröd till formen
  • Florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, gärna en form med löstagbara kanter.
  3. Smält smöret.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  5. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
  6. Rör ner det smälta smöret i smeten.
  7. Häll smeten i formen.
  8. Dela rabarberna i centimeterstora skivor, blanda med potatismjöl (gör att rabarberna inte "vattnar" så mycket). Tryck sedan ner bitarna i smeten.
  9. Riv mandelmassan grovt och strö över kakan.
  10. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Strö över florsocker och servera.