Rabarberkaka med mandelmassa

 

En saftig, söt och god kaka som kan avnjutas till kaffet eller varför inte som efterrätt med glass eller vispad grädde?

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 100 gram smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk potatismjöl
  • 150 g mandelmassa
  • 150 g rabarber
  • smör och ströbröd till formen
  • Florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter, gärna en form med löstagbara kanter.
  3. Smält smöret.
  4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  5. Blanda samman vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i smeten.
  6. Rör ner det smälta smöret i smeten.
  7. Häll smeten i formen.
  8. Dela rabarberna i centimeterstora skivor, blanda med potatismjöl (gör att rabarberna inte "vattnar" så mycket). Tryck sedan ner bitarna i smeten.
  9. Riv mandelmassan grovt och strö över kakan.
  10. Grädda i ugnen ca 25-30 minuter. Strö över florsocker och servera.