Min webbkokbok

Jag bjuder på mina bästa recept.

Yakiniku med renskav

Japanskt på svenska kan man säga om denna rätt. Gör gärna dubbel sats och frys in!

Ingredienser  4 personer

  • 2 paket renskav (à 240 g)
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk olivolja
  • 1 1/2 dl teriyakisås
  • 1 dl vatten
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 paksoi* eller salladskål (300 g)

Tillbehör
jasminris

Gör så här:

1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till de får färg, passa noga. Ta upp på ett fat.

2. Stek renskaven i omgångar i olja i het stekpanna 2-3 minuter. Häll över teriyakisås och vatten. Låt koka 1-2 minuter. Salta och peppra. Strö över sesamfrön. 

3. Skölj och ansa paksoi. Fräs den snabbt i stekpannan. Servera med ris.

 

 

 

* Paksoi ser ut som mangold men smakar mer som salladskål.